Alwin Dietz

Student bij Omexom in Zwolle in 2018

“Er zit veel beweging in de energiemarkt. Tijdens mijn stage bij Omexom leerde ik hier veel over”

Achtergrond
Alwin is 20 jaar en studeert Elektrotechniek aan de Hogeschool Windesheim. “Nadat ik de HAVO heb afgerond heb ik voor deze studie gekozen. De keuze voor een technische opleiding was snel gemaakt. Mijn vader werkt ook in de techniek” vertelt Alwin. Hij legt verder uit: “Ik twijfelde nog even tussen elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Maar deze studie is erg breed en ik vind het fenomeen stroom erg interessant”. Momenteel zit hij in zijn laatste studiejaar.

Loopbaan
“Ik heb eerder stage gelopen bij een regionale netbeheerder. Daar kwam ik in contact met een van de Client Managers van Omexom, die voorstelde om mijn volgende stage bij Omexom te doen” vertelt Alwin. Hij is momenteel bezig met een opdracht over een middenspanningsinstallatie. “De klant heeft een eigen middenspanningsinstallatie in beheer. Die moet uitgebreid en verzwaard worden. Om dit te kunnen realiseren moet het net doorberekend worden en aangepast worden op de nieuwe situatie” legt hij uit. Alwin: “Ik werk vanuit de oude (bestaande) tekeningen. Die moeten gedigitaliseerd worden in Vision. Ook schrijf ik een adviesrapport over deze situatie”. Om deze opdracht te kunnen uitvoeren wordt Alwin ondersteund door collega’s. “De sfeer is heel informeel. Ik kan bij iedereen naar binnenlopen en collega’s staan er altijd voor open om me te helpen” vertelt Alwin.

Toekomst
“Binnen een jaar ben ik klaar met mijn studie. Dan wil ik in ieder geval binnen de energiewereld blijven werken” vertelt Alwin. “Er zit veel beweging in deze markt door de opkomst van nieuwe technieken. Duurzame energie staat steeds hoger op de agenda en er worden bijvoorbeeld steeds meer windmolenparken op zee gebouwd. Met deze veranderingen zal ook ons elektriciteitsnetwerk ingrijpend veranderen” aldus Alwin.