Ab Schut

Senior Supervisor bij Omexom in Dordrecht sinds 2002

Via een overname van Siemens in 2002 kwam ik terecht bij Cegelec BV (inmiddels Omexom). Ik werk nu als Senior Supervisor bij de Business Unit Omexom in Dordrecht, ook begeleid ik studerende jongeren. De variatie in het werk ervaar ik als zeer prettig.

Steeds nieuwe uitdagingen

In 1975 ben ik begonnen bij Siemens op de bedrijfsschool. Na twee jaar ging ik de montage in en voerde verschillende projecten uit in binnen- en buitenland. In 2002 werd de montage afdeling van Siemens overgenomen door Cegelec B.V. Vanaf toen konden we werken met andere producten en installaties, waardoor er steeds weer nieuwe uitdagingen zijn.

Variërend werk

Als Senior Supervisor bij Omexom is mijn vakgebied laag- en middenspanningsinstallaties. Maar ik ben overal inzetbaar als er om wordt gevraagd. Over het algemeen doe ik de wat kleinere projecten die in duur variëren van een dag tot een paar maanden. De werkzaamheden zijn erg afwisselend van werkvoorbereiding tot en met montageleiding en montagewerkzaamheden. Dat vergt veel van iemand, maar ik vind het leuk. Het is variërend werk en ik heb het erg naar mijn zin bij Omexom.

Studerende jongeren begeleiden

In 2011 heb ik er een tweede functie bij gekregen: praktijkopleider. Ik begeleid studerende jongeren, niveau 1 tot en met 4. Door mijn jarenlange ervaring kan ik deze leerlingen helpen met het praktische gedeelte van hun opleiding. Het merendeel van deze werkzaamheden doet ik ‘s avonds en in het weekend. Maar dit vind ik zeker de moeite waard!