Blijf op de hoogte

PowerUpdate is een regelmatig verschijnend e-magazine gericht op klanten, partners, medewerkers en toekomstig medewerkers van Omexom in Nederland en iedereen die direct of indirect betrokken is bij de energietransitie. De PowerUpdates brengen verhalen volgens een vaste redactionele formule die steeds weer anders kan worden ingevuld. Verhalen geschreven vanuit de visie van Omexom als drijvende kracht achter de evoluties van het grid, die partijen en mogelijkheden samenbrengt. Omdat we geloven dat we alleen op die manier de energietransitie kunnen helpen mogelijk te maken.

Artikelen in de PowerUpdate

Energie, VINCI Energies

Omexom breidt uit in Zeeland

Actemium werkt onder andere vanuit Goes voor industriële klanten in Zeeland en omstreken. Die klanten vroegen de afgelopen jaren in toenemende mate ook om oplossingen voor elektrische infrastructuur, installaties en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. “Die vraag zal door de energietransitie alleen maar verder toenemen en diverser worden. Daarom gaan we vanuit Goes die oplossingen aanbieden onder de merknaam Omexom”, vertelt business unit manager Mark Cosijn.
Lees meer
Energie

Omexom vervangt 7 velden op hoogspanningsstation Oudehaske

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om het merendeel van de componenten en daaraan gekoppelde besturing op het 220kV gedeelte van hoogspanningsstation Oudehaske te vervangen. Het doel van het project is de leveringszekerheid van het hoogspanningsnet betrouwbaar te houden door componenten die aan het einde van de technische levensduur zijn, te vervangen. In minder dan een jaar tijd worden de zeven “oude” velden die het station rijk is, gefaseerd aangepakt. Ook heeft Omexom het station voor TenneT vorig jaar nog uitgebreid met een extra veld, zodat het straks weer klaar is voor de toekomst waarin nog meer duurzame energie getransporteerd zal worden.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom bouwt aan “stopcontact op zee”

Belangrijke stap voor het behalen van de doelstellingen in duurzame energie
Lees meer
Energie, PowerUpdate

De gevolgen van de coronacrisis voor de energietransitie

De coronacrisis raakt de hele samenleving en grote delen van de economie. De duur van de crisis en de gevolgen ervan kunnen niet nauwkeurig worden ingeschat. Heeft dit alles ook gevolgen voor de energietransitie? En welke gevolgen heeft het voor het grid van de toekomst?
Lees meer
Energie

Slim onderhoud cruciaal voor optimaal rendement

Stern Energy heeft Omexom opdracht gegeven om de hoogspanningsinstallatie van de zonneparken die zij in beheer hebben, voor een periode van vijf jaar te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat zonneparken optimaal en continu renderen moet de opgewekte energie te allen tijde naar het net getransporteerd kunnen worden. De hoogspanningsinstallatie is een belangrijk onderdeel in dit proces. Omexom zorgt ervoor dat de installatie in topconditie blijft.
Lees meer
Energie, Industrie, PowerUpdate

Europa’s grootste waterstoffabriek moet verrijzen in de Eemshaven

Als het aan het consortium – gevormd door Shell, Gasunie en Groningen Seaports – ligt, staat er in 2030 een enorme electrolyzer in de Eemshaven. Een electrolyzer waarin vier gigawatt aan stroom afkomstig van windmolens in de Noordzee omgezet wordt in waterstof. Rond 2040 zou dit zelfs tien gigawatt kunnen zijn.
Lees meer
Energie, Milieu

Samenwerken op het gebied van duurzaamheid

Als merk van VINCI Energies zet Omexom zich in om klanten en partners te ondersteunen om hun groene doelstellingen te behalen.
Lees meer
06.12.2020 Energie, Referenties

Eemshaven Midden in bedrijf

Vorig jaar stonden Nienke Homan (gedeputeerde Energie en energietransitie van de provincie Groningen), Henk Barentsen (TenneT-manager) en Joop Wervers (Omexom-directeur) tijdens het startmoment van de bouw nog met hun laarzen in het beton. Nu is hoogspanningsstation Eemshaven Midden in bedrijf. Een prachtig moment en een fantastische mijlpaal!
Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe blijf je in controle over je installatie?

Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Referenties

Een condensatorbank engineeren en bouwen in een beperkte beschikbare ruimte?

Dat deden we voor Royal SMIT Transformers B.V. in Nijmegen.
Lees meer

Edities

Klik hier voor de voorgaande edities van de PowerUpdate

 • 2020
  Image

  PowerUpdate 7: Beïnvloedt de coronacrisis de energietransitie?
  Opinieleiders blijven optimistisch gestemd. Over mogelijkheden en uitdagingen in een veeleisende tijd.

 • 2020
  Image

  PowerUpdate 6: Duurzame energie
  Duurzame energie vraagt om duurzame motivatie en inzet van mensen uit zeer verschillende disciplines met uiteenlopende competenties op diverse gebieden. Alleen van hun inzet, motivatie en projecten zélf krijg je al energie blijkt uit een rondgang van PowerUpdate!

 • 2019
  Image

  PowerUpdate 5: Zonder safety en security geen duurzaam grid
  Het beroep op het grid, de installaties en de specialisten wordt steeds groter. Hoe gaan we onder die toenemende druk om met veiligheid én security|? Safety en security die voorwaarden zijn voor duurzaamheid.

 • 2019
  Image

  PowerUpdate 4: Energieopslag
  De doorbraak van meer én nieuwe vormen van energieopslag gaat voor de nodige veranderingen zorgen in en aan het grid.

 • 2019
  Image

  PowerUpdate 3: Digitalisering van het grid
  Om de energietransitie een boost te geven is digitalisering van het grid een belangrijke stap. De rol van data is hierbij essentieel.

 • 2018
  Image

  PowerUpdate 2: Hoe ziet het grid van morgen eruit?
  Een overzicht van de mogelijkheden om de energietransitie te versnellen.

 • 2018
  Image

  PowerUpdate 1, Energietransitie: waar staan we?
  Nederland op weg naar 2050