Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

27.10.2021 Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de uitvoeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega Job Molenaar hoe BIM wordt toegepast tijdens de uitvoeringsfase.
Lees meer
Energie, Omexom Institute, Veiligheid

De Gilde Groep trainde bij Omexom Institute

Sinds 2021 heeft Omexom in Assen een eigen opleidingsinstituut. Bij Omexom Institute worden vakmensen die werken met hoogspanning getraind en bijgeschoold. Specialisten kunnen er terecht voor de theorie én voor de praktijk: blended learning.
Lees meer
Energie

Duitse en Nederlandse Omexom business units werken samen in de Eemshaven

In de Eemshaven werkten Omexom Renewable Energies Offshore uit Oldenburg, Duitsland en Omexom in Assen, Nederland al nauw samen bij het onderhouden van het Gemini-windmolenpark op het grid. Nu deden ze dat weer tijdens een grote onderhoudsstop in juni 2021. Twintig Omexom-specialisten uit beide landen waren tegelijkertijd actief.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom sluit nieuwe stikstofinstallatie aan op hoogspanningsnet

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om de nieuwe stikstofinstallatie van Gasunie aan te sluiten op het 110 kV hoogspanningsnet.
Lees meer
Energie, Mobiliteit

Porsche TurboChargers nu ook actief in Nederland

Omexom heeft opdracht gekregen om de innovatieve en unieke Porsche TurboChargers bij alle Nederlandse Porsche Centra te testen, in bedrijf te stellen en te onderhouden. Het gaat hier om 8 locaties. De primeur was voor Leusden, maar inmiddels kunnen ze in Heteren ook snel laden. Een mooie stap om elektrisch rijden aantrekkelijker en gemakkelijker te maken.
Lees meer
Energie, Mobiliteit

RET kiest Omexom voor energievoorziening Zero Emissie Bussen

De RET heeft Omexom gekozen voor de engineering en bouw van de energievoorziening van de Zero Emissie Bussen in de regio Rotterdam. De voorziening bestaat uit vier compactstations en drie inkoopstations die ervoor zorgen dat de laadpunten voor de Zero Emissie Bussen voorzien worden van stroom.
Lees meer
Energie

Eerste veld uitbreiding hoogspanningsstation Vijfhuizen klaar voor gebruik

Hoogspanningsstation Vijfhuizen 150 kV wordt door Omexom uitgebreid met vier velden in opdracht van TenneT. Het eerste veld heeft alle tests doorstaan en is inmiddels succesvol in bedrijf genomen. Een belangrijk moment in het project dat het capaciteitstekort in de regio moet voorkomen.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de engineeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega én engineer Remon de Koning hoe BIM wordt toegepast tijdens de engineeringsfase.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Wat is BIM?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video gaat hij in op de rol van BIM.
Lees meer
Digitalisering, Energie

Consultancy leidt tot slimmere oplossingen en efficiënter beheer van het grid

De energietransitie komt flink op stoom. De uitdagingen die eruit volgen, zijn enorm. Zeker voor netbeheerders, energieproducenten en leveranciers van mobiliteit, maar ook voor alle andere partijen in de keten. Gelukkig zijn er vele oplossingsrichtingen en komen er continu nieuwe bij. Maar welke kies je en hoe pas je die toe? En hoe zet je daarbij de schaarse specialisten én de partners in de keten zo goed mogelijk in?
Lees meer