Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de engineeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega én engineer Remon de Koning hoe BIM wordt toegepast tijdens de engineeringsfase.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Wat is de rol van BIM bij digitalisering binnen de energietransitie?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video gaat hij in op de rol van BIM.
Lees meer
Digitalisering, Energie

Consultancy leidt tot slimmere oplossingen en efficiënter beheer van het grid

De energietransitie komt flink op stoom. De uitdagingen die eruit volgen, zijn enorm. Zeker voor netbeheerders, energieproducenten en leveranciers van mobiliteit, maar ook voor alle andere partijen in de keten. Gelukkig zijn er vele oplossingsrichtingen en komen er continu nieuwe bij. Maar welke kies je en hoe pas je die toe? En hoe zet je daarbij de schaarse specialisten én de partners in de keten zo goed mogelijk in?
Lees meer
Energie, Studenten, Werken bij

Hoe gaan we van time-based maintenance naar condition-based maintenance?

Naast een drukke baan starten met de opleiding HBO Electrical and Electronic Engineering en slagen met een 8,7. Onmogelijk? Nee, collega Stefan deed het! Hoe combineerde hij deze intensieve opleiding met zijn baan? Waar studeerde hij op af? En hoe ziet Stefan zijn toekomst voor zich?
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe helpt digitalisering de energietransitie?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. Waarom het belangrijk is om antwoord te geven op deze vraag? Dat leggen we uit in de eerste video van deze reeks.
Lees meer
Energie

Renovatieproject Geertruidenberg 380kV opgeleverd

Vandaag hebben de technicians van Omexom en TenneT samen de laatste tests op het 380kV hoogspanningsstation Geertruidenberg afgerond. Zoals verwacht werkt alles perfect en is de klant tevreden. Nog wat vervallen kabels uit de goten verwijderen en dan is het weer het tijd om spullen op te ruimen en het gereedschap in te pakken voor een nieuwe klus. Maar niet voordat we eerst even terugblikken op deze mooie opdracht die zonder montage restpunten is opgeleverd.
Lees meer
Energie

Omexom vervangt negen vermogensschakelaars op HV-station Borssele 150kV

Voor de kust van Zeeland wordt op dit moment het grootste windpark van Nederland op zee gebouwd. In totaal komen er in het gebied 173 windmolens met een gezamenlijk vermogen van 1,5 gigawatt aan groene stroom. De bekabeling van het windpark loopt via de Westerschelde naar het bestaande hoogspanningsstation in Borssele. In opdracht van TeslaN (een samenwerking tussen TenneT en Enduris) vervangt Omexom daar negen vermogensschakelaars zodat het windpark veilig aangesloten kan worden op het landelijke hoogspanningsnet.
Lees meer
Energie, VINCI Energies

Omexom breidt uit in Zeeland

Actemium werkt onder andere vanuit Goes voor industriële klanten in Zeeland en omstreken. Die klanten vroegen de afgelopen jaren in toenemende mate ook om oplossingen voor elektrische infrastructuur, installaties en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. “Die vraag zal door de energietransitie alleen maar verder toenemen en diverser worden. Daarom gaan we vanuit Goes die oplossingen aanbieden onder de merknaam Omexom”, vertelt business unit manager Mark Cosijn.
Lees meer
Energie

Omexom vervangt 7 velden op hoogspanningsstation Oudehaske

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om het merendeel van de componenten en daaraan gekoppelde besturing op het 220kV gedeelte van hoogspanningsstation Oudehaske te vervangen. Het doel van het project is de leveringszekerheid van het hoogspanningsnet betrouwbaar te houden door componenten die aan het einde van de technische levensduur zijn, te vervangen. In minder dan een jaar tijd worden de zeven “oude” velden die het station rijk is, gefaseerd aangepakt. Ook heeft Omexom het station voor TenneT vorig jaar nog uitgebreid met een extra veld, zodat het straks weer klaar is voor de toekomst waarin nog meer duurzame energie getransporteerd zal worden.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom bouwt aan “stopcontact op zee”

Belangrijke stap voor het behalen van de doelstellingen in duurzame energie
Lees meer