Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Energie, Industrie

Omexom bouwt aan “stopcontact op zee”

Belangrijke stap voor het behalen van de doelstellingen in duurzame energie
Lees meer
Energie, PowerUpdate

De gevolgen van de coronacrisis voor de energietransitie

De coronacrisis raakt de hele samenleving en grote delen van de economie. De duur van de crisis en de gevolgen ervan kunnen niet nauwkeurig worden ingeschat. Heeft dit alles ook gevolgen voor de energietransitie? En welke gevolgen heeft het voor het grid van de toekomst?
Lees meer
Energie

Slim onderhoud cruciaal voor optimaal rendement

Stern Energy heeft Omexom opdracht gegeven om de hoogspanningsinstallatie van de zonneparken die zij in beheer hebben, voor een periode van vijf jaar te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat zonneparken optimaal en continu renderen moet de opgewekte energie te allen tijde naar het net getransporteerd kunnen worden. De hoogspanningsinstallatie is een belangrijk onderdeel in dit proces. Omexom zorgt ervoor dat de installatie in topconditie blijft.
Lees meer
Energie, Industrie, PowerUpdate

Europa’s grootste waterstoffabriek moet verrijzen in de Eemshaven

Als het aan het consortium – gevormd door Shell, Gasunie en Groningen Seaports – ligt, staat er in 2030 een enorme electrolyzer in de Eemshaven. Een electrolyzer waarin vier gigawatt aan stroom afkomstig van windmolens in de Noordzee omgezet wordt in waterstof. Rond 2040 zou dit zelfs tien gigawatt kunnen zijn.
Lees meer
Energie, Milieu

Samenwerken op het gebied van duurzaamheid

Als merk van VINCI Energies zet Omexom zich in om klanten en partners te ondersteunen om hun groene doelstellingen te behalen.
Lees meer
06.12.2020 Energie, Referenties

Eemshaven Midden in bedrijf

Vorig jaar stonden Nienke Homan (gedeputeerde Energie en energietransitie van de provincie Groningen), Henk Barentsen (TenneT-manager) en Joop Wervers (Omexom-directeur) tijdens het startmoment van de bouw nog met hun laarzen in het beton. Nu is hoogspanningsstation Eemshaven Midden in bedrijf. Een prachtig moment en een fantastische mijlpaal!
Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe blijf je in controle over je installatie?

Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Referenties

Een condensatorbank engineeren en bouwen in een beperkte beschikbare ruimte?

Dat deden we voor Royal SMIT Transformers B.V. in Nijmegen.
Lees meer