NL | EN

VINCI Energies en Omexom

Omexom is een merk van VINCI Energies

VINCI Energies, de energietransitie en digitale transformatie accelerator

In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Zo versnelt VINCI Energies de uitrol van nieuwe technologieën en worden twee belangrijke veranderingen ondersteund: de digitale transformatie en de energietransitie.

Door sterke regionale wortels en de soepele netwerkorganisatiestructuur geeft VINCI Energies een sterke impuls aan de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, fabrieken, gebouwen en informatiesystemen. Belangrijk doel: de vergroting van de effectiviteit van processen bij opdrachtgevers, onder andere door de effectiviteit van de eigen organisatie steeds te optimaliseren.

Omexom & VINCI Energies

VINCI Energies is een internationale netwerkorganisatie actief in 56 landen met 1800 business units en heeft wereldwijd vier netwerkmerken. Omexom is één van de netmerken van VINCI Energies.

VINCI Energies in Nederland

In Nederland werkt VINCI Energies vanuit 65 business units onder de netwerkmerken Actemium, Axians en Omexom. Elk merk is gespecialiseerd in haar eigen expertisegebied. In industriële dienstverlening, ICT en automatisering, elektriciteit en netwerken én in het beheer en onderhoud van gebouwen en installaties. Op deze expertisegebieden bieden de merken advies, ontwerp, realisatie en onderhoud.

  • Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen.
  • Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten.
  • Omexom is het merk van VINCI Energies voor de energietransitie.

Naast de netwerkmerken werken een aantal business units onder een eigen merk met hun specifieke expertise op de markt, zoals Bosman Bedrijven, Bostec, Cegelec FireSolutions, G&H, Izen, Koning & Hartman, VanderLinden, Van der Linden & Veldhuis en Verkerk.

Netwerkorganisatie van business units

VINCI Energies kenmerkt zich door een unieke netwerkorganisatie van business units. De autonome business units zitten dichtbij de klanten. Daardoor kunnen ze snel en flexibel reageren op veranderingen en kansen in hun lokale markten. Ook kunnen ze tijdelijk of lang samenwerken voor grotere en complexe projecten of internationale klanten.

Door de business unit structuur is VINCI Energies een robuuste en wendbare organisatie: gericht op continuïteit. Ook in die zin is VINCI Energies een duurzame organisatie.