Nieuws

Maarten schrijft zijn bachelor thesis bij Omexom

Studenten / Werken bij
image

Wie zijn de mensen achter ons werk? In februari is Maarten de Rooij gestart bij Omexom in Dordrecht. Hij studeert Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Eindhoven. Maarten is bezig met een onderzoek over een praktisch probleem, waar hij een wetenschappelijk artikel over schrijft. Dit is onderdeel van zijn scriptie, waarmee hij zijn Bachelor zal afronden. Hij vertelt waar zijn onderzoek over gaat en hoe hij bij Omexom terecht is gekomen.

Waarom heb je gekozen voor de studie Technische Bedrijfskunde?

“Na de middelbare school wist ik echt niet wat ik wilde studeren. Na kort rechten te hebben gestudeerd kwam ik erachter dat dat het in ieder geval niet was! Ook kreeg ik het gevoel misschien toch iets meer bèta te zijn dan ik in de eerste instantie dacht. Technische bedrijfskunde bleek de perfecte mix tussen wiskunde, maar ook een stuk psychologie en de echte bedrijfskundige vakken. Na een open dag bezocht te hebben was ik er zeker van. Dit past zoveel beter! Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn Bachelor. Ik zit nu in de laatste fase. Dan ga ik door voor mijn Master.”

Hoe ben je bij Omexom terecht gekomen?

“Via Margaret Hopstaken (communicatiespecialist bij Omexom). We kennen elkaar, omdat we uit hetzelfde dorp komen. Een poosje terug kwamen we elkaar tegen en toen vertelde ik dat ik op zoek was naar een bedrijf om bij af te studeren. Ze zag een match en zou nagaan of er binnen Omexom ruimte zou zijn voor een afstudeeronderzoek. Ongeveer drie weken later kreeg ik een mailtje om eens te praten.”

Waarom heb je voor Omexom gekozen?

“Eigenlijk voelde ik tijdens het eerste gesprek gelijk een match! Ik heb met best een aantal bedrijven contact gehad. Het grote verschil tussen Omexom en deze andere bedrijven is dat ik bij Omexom de vrijheid kreeg om een eigen richting te kiezen voor wat betreft het onderzoek, in plaats van te starten vanuit een opdrachtvoorstel wat niet volledig binnen mijn visie paste. Die ruimte zorgde ervoor dat de keuze snel gemaakt was!”

Waar gaat het onderzoek over?

“Ik kijk naar de planning: de tijd en de kosten van projecten. In het geval van Omexom betekent het dat er bij projecten eerst een calculatie wordt gemaakt door een calculator. Deze gaat vervolgens naar de Projectmanager die vanuit zijn visie en ervaring een aantal aanpassingen doorvoert. Ik kijk naar het effect van deze aanpassingen op de uiteindelijke accuraatheid van het (afgeronde) werk. Is hier een trend in te vinden? Zijn er zaken die structureel heel goed gaan? Of zijn er verbetermogelijkheden? Deze conclusies koppel ik middels het onderzoek terug aan het MT.”

Hoe verloopt je onderzoeksperiode?

“Gelukkig ben ik goed op weg geholpen door Edwin Mastenbroek en Albert Labigar, allebei Client Manager. Het was even een zoektocht naar de juiste data en waar ik deze vandaan kon halen, maar dat is gelukt! De start was in februari wat lastiger vanwege corona, maar de lijntjes zijn kort. Ik kan altijd mailen of bellen en ik werk ongeveer twee dagen per week op kantoor. Op die manier werkt het prima! Ik verwacht het onderzoek af te ronden in juni.”

 

 

Ben jij student en zie je mogelijkheden bij Omexom? Lees hier meer informatie!