Nieuws

In gesprek met Miquel Steenwijk

Werken bij
image

Wie zijn de mensen achter ons werk? In februari is Miquel Steenwijk gestart bij Omexom in Zwolle als Lead Engineer, een technische rol met veel klantcontact. Miquel stelt zich voor. Ook vertelt hij over zijn team en de uitdagingen die hij dagelijks tegenkomt.

Lead Engineer, wat houdt die rol in?

“In hoofdlijnen ben ik de schakel tussen ons team van tekenaars en engineers en de klant. Een brede rol met uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden, zoals het bewaken van de planning en de scope, het opstellen van begrotingen en offertes. Daarnaast besteed ik ook veel aandacht aan de kennisverbreding binnen het team. Wij richten ons met name op TenneT projecten. Ik werk daarvoor niet alleen intensief samen met het team in Zwolle, maar ik heb ook veel contact met de collega’s in Assen die de panelen bouwen. Daar betrek ik ook de engineers bij, zodat de lijnen kort blijven.”

Wat is je achtergrond?

“Na mijn studie Elektrotechniek ben ik begonnen bij Actemium, naast Omexom een ander merk van VINCI Energies. Daar heb ik bijna vijf jaar gewerkt. Na deze periode ben ik altijd actief gebleven binnen de engineering, de laatste jaren met de focus op hoogspanning. Het paste daarom goed om de overstap te maken naar Omexom. Door de jaren heen heb ik altijd goed contact gehouden met collega’s uit mijn Actemium tijd. Daarvan was één inmiddels werkzaam bij Omexom. We kwamen in contact over deze functie en hier ben ik dan!”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Samen met het team, ondanks alle uitdagingen die we tegen komen, de klus klaren! Dat geeft me veel energie. Er samen voor zorgen dat we goed werk neerzetten, waar de klant tevreden over is en waar wij trots op kunnen zijn. Ook vind ik de onderlinge relaties binnen het team erg belangrijk. We werken informeel met elkaar samen en zijn echt één team.”

Wat is jouw plan voor de toekomst?

“We werken samen met een energiek en enthousiast team. Ook een relatief jong team, breed technisch opgeleid vanuit school. Wij werken in een nichemarkt, waar specifieke kennis absoluut noodzakelijk is. Het is daarom belangrijk dat we een verdiepingsslag maken qua technische kennis. Kennis die we binnen Omexom (nodig) hebben gaat verder dan wat je op school hebt geleerd. We hebben daar studiegroepen voor ingericht, die worden begeleid door de verschillende Lead Engineers. Elke Lead Engineer behandelt een ander onderwerp. Alles wat voorbij komt aan secundair gerelateerde zaken behandelen we, om zo de kennis naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de behoeftes op individueel niveau te pijlen. In mijn rol vind ik de ontwikkeling van mijn team erg belangrijk. Het is mooi dat we dit in Zwolle zo hebben ingericht.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben graag in de tuin bezig, en ik golf graag. Ook vind ik het leuk om op pad te gaan met vrienden. Al zal de inrichting van mijn vrije tijd drastisch veranderen. Ik word zeer binnenkort voor het eerst vader van een jongetje. Een hele leuke en spannende tijd!”

 

 

Wil jij ook werken bij Omexom? Lees hier meer informatie!