NL | EN

Succesvolle hercertificering veiligheidscultuurladder trede 3

Alle Business Units van Omexom hebben de audits voor de hercertificering van het Veilig Bewust Certificaat 3 van de NEN Veiligheidsladder met goed gevolg afgerond. Dit keer was het resultaat zelfs nog hoger dan de vorige keer met een score van bijna 100%. Een belangrijke stap in het veilig en gezond werken.

Angela Sewgolam, Health & Safety Coördinator bij Omexom: “Veiligheid staat voorop en is dé absolute prioriteit en een eerste vereiste voor alles wat wij doen.” Omexom streeft naar 0-ongevallen en 0% beroepsziekten, oftewel Safety Excellence. Angela: “Elke dag is het bewustzijn van de werknemers doorslaggevend om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Ze leggen de lat hoog en dagen zichzelf continu uit om het veiligheidsbewustzijn van zichzelf en hun collega’s te vergroten.”

NEN Veiligheidsladder

Een manier om de veiligheidscultuur te versterken, is door zich te certificeren op de Veiligheidsladder. Het is een onafhankelijke beoordeling waarbij inzichtelijk wordt hoe veilig er gewerkt wordt en op welke punten het veiligheidsgedrag nog verbeterd kan worden. Ook klanten, relaties en partners vragen steeds meer om zichtbaar te investeren in de veiligheidscultuur.

Over ons Safety Excellence programma

Veilig en gezond werken is een topprioriteit bij VINCI Energies en een eerste vereiste voor alles wat wij doen. We streven naar 0 % ongevallen en 0% beroepsziekten. Als merk van VINCI Energies stimuleren we onze mensen om elke dag alert te zijn op risicovolle situaties en zo te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.