NL | EN

Omexom adviseert Goldbeck Solar voor 15,5 megawattpiek zonnepark

Lokale kennis van wet- en regelgeving versnelt energie transitie project

Goldbeck Solar uit Duitsland is zeer ervaren in het ontwikkelen en realiseren van zonneparken. Op het industriegebied van Veendam wilde ze een zonnepark van 15,5 megawattpiek op het elektriciteitsnetwerk aansluiten. Maar de Nederlandse markt was nieuw voor Goldbeck Solar. Net zoals met de lokale wet- en regelgeving en andere zaken. Daarom zocht ze een Nederlandse partij die alle in en outs kent op dit gebied: Omexom.

De vraag

“Goldbeck Solar zocht een partij die kon adviseren over de lokale wet- en regelgeving en bijvoorbeeld normen op het gebied van energie. Maar ook wilde ze zo goed mogelijk communiceren met de lokale netbeheerder, Enexis, om een probleemloze aansluiting op het netwerk te bewerkstelligen”, vertelt Maarten de Vries van Omexom in Zwolle. Hij adviseerde en begeleidde Goldbeck Solar. “Door zo flexibel mogelijk in te spelen op de wensen en vragen van de klant is dat gelukt. En is het project snel gerealiseerd.”

Het resultaat

En wat vond de opdrachtgever van de samenwerking met Omexom? Carlos Gomez van Goldbeck Solar: “Diverse partners van ons hadden Omexom geadviseerd voor dit project. We kwamen in eerste instantie niet met een geheel gedefinieerde vraag bij Omexom. Ze heeft ons vervolgens aangenaam verrast door ons zeer goed en flexibel te adviseren en te ondersteunen.”

Meer zonneparken

De 57.288 zonnepanelen zijn nu aangesloten op het net. Circa 5.900 huishoudens ontvangen nu zonnestroom uit het park. Goldbeck Solar is van plan meer zonneparken te realiseren in Nederland. Overweegt ze om Omexom daar weer bij te betrekken? “Absoluut”, besluit Carlos Gomez.