NL | EN

Afstuderen bij Omexom in Dordrecht!

Afgelopen woensdag was het feest voor onze afstudeerder HBO Elektrotechniek: Marc Tijhuis. Na een intensieve afstudeerperiode bij Omexom gaf hij zijn eindpresentatie. Met groot succes! Hij is namelijk geslaagd met een 8.

Van augustus 2019 tot februari 2020 heeft Marc hard gewerkt aan een mooie oplossing. Hij heeft aangetoond dat het mogelijk is om het testen van zowel beveiligings- als besturingssysteem in de hoogspanning (relais en VBS) te visualiseren.

Het beveiligingsrelais en bijbehorende besturingssysteem zit vol met geprogrammeerde voorwaarden en parameters. Het is belangrijk om dit goed door te testen, vanwege de veiligheid en bedrijfszekerheid. Normaliter zie je na het testen alleen of een test wel of niet geslaagd is. Niet wat er gebeurt in het testproces. Dat moet een Specialist handmatig onderzoeken. Marc heeft tijdens zijn afstudeerperiode onderzocht hoe dit testen efficiënter en accurater kan, door het testproces stap voor stap te visualiseren. Zo kan er gerichter gekeken worden wat er binnen een (vaak gecompliceerde) test gebeurt. Dat levert in de praktijk veel inzicht en enorme tijdswinst op!

Zijn bedrijfsbegeleider, Edwin Mastenbroek (Branche Manager) is super trots op het behaalde resultaat. Hij vertelt: “Marc heeft zich gewaagd aan een zeer ingewikkelde afstudeeropdracht. Zijn doorzettingsvermogen is enorm. Hij heeft te maken gehad met gecompliceerde systemen, die moeilijk te doorgronden zijn. Hij is diep in de materie gedoken om dit voor elkaar te krijgen. Soms tot aan de fabrikant toe. Het resultaat mag er absoluut zijn! Dit is een prachtige eerste stap voor verdere doorontwikkeling van deze innovatie”.