NL | EN

Meer doen met minder mensen

Installaties op afstand monitoren, beheren én besturen? Het is de ultieme wens van veel van onze klanten. Met de huidige techniek is het inmiddels mogelijk om aan deze vraag te voldoen.

 

Beheer op afstand heeft een praktisch voordeel: de experts hoeven minder vaak het veld in, omdat ze vanuit een centraal systeem al een helicopterview hebben over wat er in het netwerk gebeurt.

En is er toch een storing? Dan is het gemakkelijker om de engineer goed voorbereid op pad te sturen. De engineer ontvangt van elke verstoring gelijk een pushbericht op zijn smartphone. De melding bevat niet alleen een omschrijving van wat er aan de hand is, maar ook een beschrijving van de aanwezige componenten. Het gevolg is dat de engineer altijd met de juiste equipment op pad gaat en gelijk de stappen kan zetten die nodig zijn om de verstoring te verhelpen.

Monitoring & Control maakt het hele proces efficiënter en zorgt dat we meer werk kunnen oppakken met minder mensen. En dat is hard nodig, zeker als een deel van de huidige generatie engineers in de komende jaren met pensioen gaat.

Techniek maakt de mogelijkheden onbeperkt

Met de techniek van vandaag de dag zijn de mogelijkheden onbeperkt. Maar worden die mogelijkheden ook beperkt in de praktijk? Het antwoord: nee, absoluut niet. Ons geheim? Zorgen dat de technische inrichting op de juiste manier wordt aangepakt.

In de afgelopen jaren hebben we vanuit Omexom namelijk al vele klanten geholpen om oplossingen voor Monitoring & Control te implementeren. Dit deden we door klantspecifieke wensen te vertalen naar softwareoplossingen en rapportagemogelijkheden.

De meeste ervaring hebben we opgedaan in de mobiliteitsmarkt; maar ook voor de energiemarkt en de industrie hebben we een groot aantal opdrachten mogen uitvoeren.

Hoe dat in zijn werk gaat? In de video hieronder leggen we stap voor stap uit hoe we de nieuwste techniek toepassen in onze dagelijkse werkzaamheden.